Autor |
Správa |
Cindes
|
Napísal: 25 Nov 2020, 22:28 |
|
|
rikarc nám toto všetko v Deltaku vysvetlili, ako rozkurovať, ako proste čo robiť aby dobre bolo, aby sme nejako krbu zle nerobili a vlastne ani sebe, lebo krb niekedy ak nie je dobre urobený, môže urobiť problémy napríklad aj alergikom, preto je podstatné urobiť všetko jak má byť nešetriť proste na materiáloch, na práci krbárov a radšej do toho zainvestovať 
|
|
 |
|
 |
Marek
|
Napísal: 26 Nov 2020, 13:37 |
|
|
Cindes a tiež nepáliť hlúposti v krbe. Lebo ja keď som počul od susedov, že čo všetko spaľujú aj v krboch aj kotloch, tak akože dovidenia. Nechápem. Za jedno znečisťujú životné prostredie, ovzdušie a za druhé aj si ničia vlastne ten krb. Potom môže mať aj systém čistého skla aj neviem čo všetko a bude to k ničomu. 
|
|
 |
|
 |
Cindes
|
Napísal: 27 Nov 2020, 20:04 |
|
|
ale tak toto by malo byť v záujme toho majiteľa krbu 
|
|
 |
|
 |
Marek
|
Napísal: 30 Nov 2020, 16:47 |
|
|
Malo, ale keď krb chceme, tak musíme stavať na kvalite, inak spokojní nebudeme, aspoň to je môj pohľad 
|
|
 |
|
 |
anten
|
Napísal: 04 Dec 2020, 09:21 |
|
|
@cindes alergikom akoze na co? na prach? ako by sa to dostalo do vzduchu ked je krb zatvoreny?
|
|
 |
|
 |
Obyvatel80
|
Napísal: 04 Dec 2020, 21:04 |
|
|
anten ale ved ked mas nejake prieduchy tak cez ne sa to dostane do izieb a ked je niekto alergicky na prach tak ozaj sa to velice rychlo moze prejavit a vsetko skomplikovat 
|
|
 |
|
 |
anten
|
Napísal: 08 Dec 2020, 21:01 |
|
|
jaj tak ale tomu sa asi neda nijako zabranit nie? ved kazdy krb ma vyduch nejaky
|
|
 |
|
 |
Jrgy
|
Napísal: 10 Dec 2020, 12:51 |
|
|
Anten lenže keď máš obostavbu z ktorej sa trúsi, ktorá sa vzduchom akoby obrusuje tým pádom sa prach z toho víri a ide cez prieduchy do izieb. To je to najhoršie. Teplo z krbu je zdravé, je vhodné, lenže keď je krb dobre urobený, keď nemusíme čeliť takýmto veciam ako píšem vyššie, preto je najlepšie ísť do akumulačného krbu.
|
|
 |
|
 |
anten
|
Napísal: 21 Dec 2020, 06:33 |
|
|
aha ale to takto normalne cloveku nenapadne, to zisti asi len ked musi uz potom riesit problem. ale vdaka za upozornenie, budem na to davat pozor! a v com je akoze ten akumulacny lepsi?
|
|
 |
|
 |
BoRIS
|
Napísal: 28 Dec 2020, 21:12 |
|
|
v prvom rade ti akumulacny krb dokaze dlhsie davat teplo. pretoze teplo sa naakumuluje do obostavby a ta ho postupne odovzdava do priestoru, takze aj ked o pol noci ti vyhasne a ty budes spat, tak do nejakej stvrtej piatej bude stale teplo, co je uplna paradicka. nemusis neustale kurit kazde dve tri hodinky jak je to pri teplovzdusnom.
|
|
 |
|
 |
|