Stránka 1 z 1 [ Príspevkov: 9 ]
| Autor |
Správa |
|
obcan
|
Predmet príspevku: Zavádzajúce informácie Napísal: Pon, 08. Mar 2010, 11:40 |
|
|
|
Realitné kancelárie, ale aj občania, vo svojich inzerátoch uvádzajú nepravdivé informácie. Príklad: Pozemok vedený v katastri nehnuteľností ako záhrada, je vždy záhrada a nie stavebný pozemok. Inžinierske siete, pokiaľ nie sú priamo na pozemku v podstate nie sú žiadne. Ak sú x-metrov od pozemku ešte neznamená, že si ich môžete "dotiahnúť" na pozemok, nemusí stačiť kapacita siete. A tak pri niektorých inzerátoch mám dojem, že majiteľ má na pozemku nelegálny ropný vrt, alebo prinajmenšom diamantovú baňu.
|
|
 |
|
 |
|
admin
|
Predmet príspevku: Re: Zavádzajúce informácie Napísal: Pon, 08. Mar 2010, 21:23 |
|
 |
| Administrátor stránky |
|
|
|
|
budte konkretny, hned to napravime ...
|
|
 |
|
 |
|
d.muzika
|
Predmet príspevku: Re: Zavádzajúce informácie Napísal: Pia, 19. Mar 2010, 19:48 |
|
|
|
 |
|
 |
|
lagunareality
|
Predmet príspevku: Re: Zavádzajúce informácie Napísal: Uto, 23. Mar 2010, 10:06 |
|
|
Neviem čo je zavádzajúce na informácii, že siete sú x metrov od pozemku. Nikto nehovorí, že sa na ne dá napojiť. Veď nie každý chce všetky siete na pozemku. obcan píše: Realitné kancelárie, ale aj občania, vo svojich inzerátoch uvádzajú nepravdivé informácie. Príklad: Pozemok vedený v katastri nehnuteľností ako záhrada, je vždy záhrada a nie stavebný pozemok. Inžinierske siete, pokiaľ nie sú priamo na pozemku v podstate nie sú žiadne. Ak sú x-metrov od pozemku ešte neznamená, že si ich môžete "dotiahnúť" na pozemok, nemusí stačiť kapacita siete. A tak pri niektorých inzerátoch mám dojem, že majiteľ má na pozemku nelegálny ropný vrt, alebo prinajmenšom diamantovú baňu.
|
|
 |
|
 |
|
leylla
|
Predmet príspevku: Re: Zavádzajúce informácie Napísal: Str, 30. Jún 2010, 11:31 |
|
|
|
Sami majitelia pozemkov a inych nehnutelnosti povedia casto chybne a zavadzajuce informacie. Stale sa mi nechce verit, ze ludia dovolia realitnym kancelariam, aby si ich inzeraty svojvolne kopirovali, ved prave realitna kancelaria, pokial svoju pracu robi naozaj poctivo a spravne, musi kazdu nehnutelnost vidiet a preverit. A preverovanie nie je len o tom, ci je vlastnik skutocnym vlastnikom....mne osobne sa napriklad stalo, ze nam klientka zverila predaj svojho pozemku, no az ked som sa o neho zaujimala, zistila som, ze pozemok sice je vhodny na stavbu rekreacnej chaty, no bez moznosti urobenia pristupovej cesty. Napriek tomu, dodnes tento pozemok ponukaju ine realitne kancelarie a dokonca ako stavebny pozemok. Divim sa aj samotnym klientom, ktori hladaju nehnutelnost, ze taketo kancelaire vobec kontaktuju. Ja osobne by som sa bala ist do obchodu s takouto pofiderne pracujucou realitkou viac, ako by som si nim mala uplne sama. A co sa ceny nehnutelnosti tyka, znova tuto chybu robia len samotni ludia. Ved logicky, ked svoju nehnutelnost ponukam uz 2 roky za tu istu cenu a ponukam ju po vsetkych realitnych portaloch a v tlaci, tak asi nebude chyba v tom, ze o nom vie malo ludi, ale jednoznacne v CENE. prosim Vas, uz sa podaktori zobudte!! Skutocne neviem, ci si myslite, ze tu ziju sami zbohatlici, ale pytat si za 1 izbovy byt so super vyhladom 120.000,-€ je fakt smiesne a ubohe v jednom. Idiot taky realitak, ktory si takuto predrazenu nehnutelnost zada do ponuky a este sa tvari, ze je to uplne v poriadku. Ked ludom poviem, ze ich nehnutelnost je strasne predrazena, urazia sa do kosti...potom pride nejaky mantacik, co s realitami len zacina a povie, ze to skusi....lenze pri predaji nie je cas na rocne skusanie. Dobra a seriozna ponuka sa predava skutocne lahko a rychlo, tie hluposti okolo, ktorymi je realitny trh prepchaty, stoja a "skusaju sa predavat".
|
|
 |
|
 |
|
georeality
|
Predmet príspevku: Re: Zavádzajúce informácie Napísal: Uto, 06. Júl 2010, 19:29 |
|
|
|
súhlasím, a čo je vrchol, keď maklér, ktorý nemá žiadne vedomosti, nevie ani vyčítať z listu vlastníctva plochu bytu, zavádza, až klame klientov napr. že z predaja domu, ktorý vlastnia tri roky neplatia dane z rozdielu a tí žijú v tom, až príde pokuta z DÚ. Kto školí maklérov, kto zodpovedá za ich činy, konania a a voloviny, čo robia v teréne? Maklér by mal mať min. preukaz makléra pod záštitou realitnej akadémie, osvedčenia o absolvovaní kurzu makléra a pod.... potom túto krásnu prácu už robí každý a kazia ju....a nám poctivcom to robia ťažším....
|
|
 |
|
 |
|
kupujuci
|
Predmet príspevku: Re: Zavádzajúce informácie Napísal: Sob, 24. Júl 2010, 15:05 |
|
|
|
No nieco mi o ton zavadzani hovorte.Chcem kupit dom alebo pozemok na juznom slovensku pri termalnom kupalisku.Inzeratov som presiel na stovky.Vacsina sa opakuje, bohuzial ceny su take, ake su, ludia uz nevedia co za to pytat.Len najsmutnejsie je ked RK alebo realitny makler ponuka nehnutelnost nevie na ktorej ulici sa to nachadza, resp. ani nevie ako sa ta obec vola, niekolko inzeratov je takych ze popletu nazov obce.A co sa tyka ochoty maklerov to je kapitola sama o sebe, RK to iste.Minimalne 70percent tychto maklerov by mali zrusit, resp sami by si mali uvedomit ako sa spravaju voci ludom ktori si chcu kupit byvanie.Nechcem nikoho ohovarat, kludne mozem poslat maklerov a RK ktore nie su bohuzial ani na amaterskej urovni, a k nim patria aj podla reklamy jedny z najvacsich RK na Slovensku.
|
|
 |
|
 |
|
leylla
|
Predmet príspevku: Re: Zavádzajúce informácie Napísal: Str, 28. Júl 2010, 13:33 |
|
|
|
Súhlasím s Vami, že niektorí makléri nemajú ani základné vedomosti a sú často neochotní... relaitné maklérstvo je stále odvetvie, kde nájdete veľa "odpadu" spomedzi maklérov. Aj preto, že hlavne po roku 2009, keď ledva RK prežívali, brali kdekoho rovno z ulice. A robia to doteraz. No, keďže sa v realitách už nejaký ten čas pohybujem, môžem Vám povedať, že aj samotní kupujúci sú prinajmenšom zvláštni. (našťasie, nie všetci) Mne samej veľakrát zvoní telefón v noci alebo neskoro večer (okol 22-ej hodiny), kedy už naozaj nie som povinná a ani ochotná zdvíhať telefón ani cez týždeň, nie to ešte cez víkend. Takže samotní klienti by si mali uvedomiť, že aj maklér je len človek. Okrem toho, sú ľudia, ktorí sa chodia pozerať na byty a domy z dlhej chvíle a vôbec nemajú záujem niečo kupovať. Hlavne v roku 2009 to mohli na vlastnej koži pocítiť aj samotní predávajúci, keď si k nim "kupujúci" chodili pozerať, ako ktorý byt vyzerá po rekonštrukcii. Ľudia sa stále sťažujú, že nemajú čas, že je uponáhlaná doba, napriek tomu, si ten čas navzájom bezohľadne berú. Predaj a kúpa nehnuteľnosti (akejkoľvek) je veľmi náročný obchod, psychicky aj fyzicky pre všetky zainteresované strany. V realitách sme ale stále svedkami toho, že namiesto toho, aby si ľudia navzájom pomáhali, si len komplikujú celý obchodný priebeh. No a radšej pomlčím o ľuďoch, ktorí sa po maklérovi chcú voziť z moci klienta. V duchu "náš klient-náš pán" si skúšajú dovoliť naozaj priveľa. Nech sa potom nečudujú, že ich každý normálny človek kamsi pošle.
|
|
 |
|
 |
|
tpreality
|
Predmet príspevku: Re: Zavádzajúce informácie Napísal: Pia, 13. Aug 2010, 13:33 |
|
|
|
Na liste vlastnictva nie je uvedena plocha bytu....
|
|
 |
|
 |
|
Stránka 1 z 1 [ Príspevkov: 9 ]
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia |
| |
|
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
Fórum je v skúšobnej prevádzke, pri akýchkolvek chybách a ťažkostiach nás prosím kontaktujte na support@topreality.sk
|